neděle 28. května 2017

V novém roce nové cíle

Po křtu Andromedy se toho hodně stalo a uskutečnilo. Byly jsme stále v kontaktu s Davidem Adamem (ředitel Andromedy), který nás pozval na 1. školení k novému výzkumu, co Andromeda pořádá. Výzkum byl velmi zajímavý a poučný, ale bohužel jelikož nám ještě není 18, nemůžeme podepsat papíry o mlčenlivosti, a tak se výzkumu nebudeme moci zúčastnit, což nám je velice líto.
Po školení jsme šli s Davidem Adamem a Markétou Melecovou, manažerkou Andromedy, na kávu. Bylo to moc příjemné odpoledne. David a Markéta nám nabídl, že můžeme každé čtvrtky dojíždět do Klokánku v Hostivicích. Pro nás to byla opravdu skvělá nabídka, a za 3 týdny jsme Klokánek skutečně navštívili. Také jsme povídali o našem nápadu a workshopu pro děti v Klokánku.
Na 1. návštěvě (23. 2.) jsem byla já a Eliška, ostatní holky bohužel nemohly. V tuto dobu probíhaly v Klokánku ještě základy první pomoci.  Před Klokánkem nás čekala Adéla, která nás zavedla dovnitř, můj první pocit byl velmi zvláštní, pociťovala jsem menší obavy a  napětí, ale když jsem vešla dovnitř automaticky ze mě vše spadlo. Měli jsme pro děti připravená 3 stanoviště s tématikou první pomoci. Dětičky byly velmi kamarádské a plné energie. Při odchodu jsme byly s Eliškou velmi unavené, ale otázky dětí, jestli přijedeme i příště, nám vykouzlily úsměv na tváři.
Na druhé návštěvě (2.3.) s námi byla i Šárka a také holky z 3LFUK, které uměly namaskovat různá zranění, tak jsme se staly s holkami obětmi obarveného medu. Byla to například popálenina, říznutí nebo otevřená zlomenina.
Děti se pak snažily nám poskytnout první nemoc, troufnu si říct, že největší úspěch byla otevřená zlomenina s tryskající krví. Dětičky byly velmi šikovné. V autobusu jsme pociťovaly zase stejnou únavu jako po 1. návštěvě, ale míra radosti, kterou nám dodávaly děti během návštěvy, má nevyčíslitelnou hodnotu.
Poté jsme jely na zasedání vedení Andromedy, kde jsme řešili různé zajímavé věci okolo Andromedy, ale i okolo našeho workshopu.
Domluvili jsme se, že povedeme Andromedě Instagram, což je pro nás velkou ctí, dostali jsme kalendáře Andromedy na rozdání ve škole a ukončili téma první pomoci v Klokánku. Od teď to jsou čtvrtky v Klokánku, na kterých nebudeme chybět. 
Na závěr bych Vás chtěla poprosit, jestli byste nemohli dát like na facebookovou stránku Andromedy moc jim to pomůže v dalším rozvoji, děkujeme! 
Budeme se těšit v dalším článku!



Žádné komentáře:

Okomentovat